maanantai 14. maaliskuuta 2011

Vaelsa Pasta & Co - Italialainen ravintola Punavuoressa

Ravintola Vaelsa Pasta & Co yltää juuri ja juuri 8-9 arvosanahaarukkaan. Ensinnäkin ravintolasta tulee itselleni mieleen, että se olisi pitänyt perustaa johonkin italialaisen ravintolan tunnelman sallivaan paikkaan. Ravintola sijaitsee Annankadulla puoliksi maan alla olevassa liiketilassa, joka on hankalan käytävämäinen. Italialaista bistrotunnelmaa sellaiseen hieman kolkkoon paikkaan on vaikea loihtia ja ruuan taso taas ei riitä tekemään tästä mitään highend italialaista. Näin oller Vaelsa jää tavallaan väliinputoajaksi. Sen ruoka ei riitä haastamaan kalliimpia italialaisia mutta tunnelma taas ei pärjää esimerkiksi Benjams Bistron kaltaisille italialaisille.

Ruoka, 8-
Hyviä yksittäisiä elementtejä mutta kokonaisuus annoksissa saattaa tökkiä välillä. Ruuassa on perusitalialaiseen ravintolaan nähden välillä kivaakin kokeilevuutta, joka onnistuu ajoittain.

Palvelu, 8+
Palvelussa on ystävällistä yritystä. Vaakakupissa toisella puolella on kuitenkin pieni epävarmuus ja tietty säheltäminen toimitusvarmuudessa annosten suhteen. Siitä syystä arvosana ei nouse kiitettävään.

Ulkoasu ja viihtyisyys, 7+
Ravintolan sisustus sinänsä on minusta onnistunut mutta sillä ei voida sille mitään, että itse tilan käytävämäisyys rajoittaa ravintolan viihtyvyyttä. Tilasta tulee mieleen enemmän take-away pikaravintola kuin illanviettopaikka vaikka illanviettopaikaksi ravintola pyrkii.

1 kommentti:

  1. Alkuperäisessä arviossanihan ehdotin ravintolalle parempaa liikepaikkaa ja näinhän ravintola on tehnytkin. Uusi sijainti kauppatorin vieressä on paljon parempi. Valitettavasti hintoihin on sijainnin myötä tullut hieman turistilisää eli hintalaatusuhde ei enää ole ihan entisensä. Toki jos haluaa syödä komeilla maisemilla Kauppatorin kupeessa Vaelsa ei ole ollenkaan huonoin vaihtoehto. Turistilisää on hinnoissa mutta ei niin paljon kuin monissa viereisissä ravintoloissa.

    VastaaPoista