maanantai 14. maaliskuuta 2011

Ravintola Gastone - Ristorante Gastone

Ravintola Gastone sijaitsee lähellä Esplanadia osoitteessa Korkeavuorenkatu 45. Gastone on helsinkiläisittäin pitkään toiminut italialainen ravintola, jonka konsepti ei ole merkittävästi muuttunut viime vuosina. Gastone on hintatasoltaan hieman kalliimpi keskihintainen ravintola. Pääruokien hintahaarukka on luokassa 16,90-33€ ja lisäksi tarjolla on pastoja hieman edullisempaan hintaan.

Olen asioinut Gastonessa säännöllisesti viime vuosina muutaman kerran vuodessa ja arvio perustuu näiden vierailuideni yhteisvaikutelmaan.

Ruoka, 8
Ravintola Gastonen ruoka on aina ollut tasoltaan vähintään tyydyttävää kuten tämän hintaisessa ravintolassa kuuluukin. Yhtään rimanalitusta en ole ravintolassa kokenut kertaakaan. Siitä huolimatta ravintolan ruuasta on aina jäänyt aina päälimmäiseksi hieman ehkä ylihintainen vaikutelma. Kun ravintola on keskihintaisten ylälaidassa hinnoittelultaan toivoisi ruokien maussakin enemmän positiivisia yllätyksiä. Ruokien esillepanot ovat kyllä näyttäviä mutta samoja makuelämyksiä tarjoilee Helsingissä moni edullisempikin italialainen. Ruoka arvosana 8 kuvaa juuri tätä keskinkertaisuutta parhaiten. Kiitettävään arvosanaan tämän hintainen ravintola saisi tarjota mieleenpainuvampia makuelämyksiä.

Palvelu, 8
Ravintola Gastonen palvelu on kaikilla paitsi yhdellä kerralla ollut mielestäni jopa kiitettävän arvosanan luokkaa mutta yhdellä kerralla kohdalle osunut viivyttely ja ruokatilausten hukkaaminen saa arvosanan laskemaan kahdeksikkoon. Yleisesti myös palvelun ripeydessä olisi ehkä toivomisen varaa. Kaikilla kerroilla tosiaan palvelu on ystävällistä mutta yhden kerran asiantuntemattomuus laskee pisteitä.

Ulkoasu ja viihtyvyys, 7
Ravintola Gastonen sisustus on ensivilkaisulla tyylikkään elegantti mutta vaikutelma muuttuu ravintolassa asioidessa. Visuaalisesti mielestäni hyvin suunniteltu kokonaisuus kärsii ahtaudesta ja intimiteetin puutteesta. Yhdistelmä jossa pieneen tilaan on tiheään sijoitettu pieniä pöytiä johtaa akustiseen kakofoniaan ravintosalin ollessa täynnä ja melkoiseen intimiteetin puutteeseen ravintolasalin ollessa tyhjempi. Ravintola olisi ruokansa ja sijaintinsa puolesta erinomainen esimerkiksi liiketapaamisille ja treffaileville pariskunnille mutta kumpaankaan näihin tarkoituksiin en sitä voi suositella. Liiketapaamisissa suosisin paikkaa, jossa pöydässä puhutut asiat pysyisivät pienemmässä piirissä ja treffipaikalta useat toivovat samaa.

Yhteenvetona Ravintola Gastonesta sanoisin sen olevan juuri sitä mitä arvosanat sanovat. Jos joku sitä ehdottaa illallispaikaksi suostun mielelläni mutta itse en pidä sitä hinta-laatu -suhteeltaan kaupungin kärkikastiin kuuluvana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti