maanantai 14. maaliskuuta 2011

Ravintola Saslik - Helsingin tunnetuin venäläinen ravintola

Ravintola Saslik sijaitsee niin lähellä Venäjää kuin Helsingissä voi sillä ravintola sijaitsee aivan Venäjän suurlähetystön naapurissa. Ravintola Saslikin osoite on Neitsytpolku 12 Ullanlinnassa. Ravintola Saslik edustaa venäläisyyttä parhaimmillaan. Ruuat ovat runsaita ja maistuvia eikä palvelussa ole ainakaan isoa moitittavaa.

Ruoka, 9+
Ravintola Saslikin klassikoita ovat Karhuruukku ja Iivanan Miekka, joka tarjoillaan minimissään kahdelle hengelle. Yksittäin sitä ei ole saatavilla. Pääruoka ei neljän asiointini aikana ole kertaakaan pettänyt ja annokset ovat aina vastanneet sitä mitä niiltä olen niiltä odottanutkin. Jälkiruuissakaan ei ole suurta moitetta ollut mutta ne eivät selvästi ole ravintolan pääfokuksessa. Jälkiruokien ystävät toki eivät varmaan muutenkaan valitsisi ensimmäisenä venäläistä ravintolaa.

Palvelu, 9
Palvelu on joka asiointikerralla ollut asiallista ja toimivan funktionaalista. Ravintolan tyyliin ei kuulukaan liiallinen tuttavallisuus mutta etäisen ystävällinen olisi se miten palvelua kuvailisin. Palvelun täsmällisyys on enemmän sveitsiläistä kuin venäläistä. Sitä tuskin voi pitää miinuksena vaikka toki onkin poikkeama ravintolan tyylilajista.

Ulkoasu ja viihtyvyys, 9+
Nostan arvosanan kiitettävään lähinnä ravintolan lukuisten kabinettien ja rauhallisen tunnelman vuoksi. Itse ravintolasali on venäläiseen tunnelmaan sisustettu oivasti ja sen suurin etu on intimiteetin tarjoavien kulmien ja väliseinien tarjoaminen. Ehkäpä sijainti suurlähetystön vieressä on luonut kysyntää rauhallisille neuvottelupaikoille, joita salin lisäksi löytyy useasta erikokoisesta kabinetista. Pienenä miinuksena ravintolan tunnelman eteen uhrattu luonnonvalo, joka ei juurikaan valaise maalattujen lasien läpi. Kaikenkaikkiaan parasta Saslikissa on kuitenkin se, että se sekä sisustukseltaan että ruuiltaan muodostaa eheän venäläisen kokonaisuuden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti