maanantai 14. maaliskuuta 2011

Ravintola-arvioiden perusteista lyhyesti

Olen jakanut ravintola-arvioissa ravintolat hintaluokaltaan kolmeen ryhmään:
  1. Edulliset halvat ravintolat, esimerkiksi edullisia etnisiä ravintoloita tai bistrotyyppisiä baari-ravintola -yhdistelmiä. Tarkkaa euromäärää en edullisuudelle ole asettanut mutta pääruoka tulee olla tarjolla ainakin lähellä 10€ hintaa, jotta ravintola kuuluu tähän luokkaan
  2. Keskihintaiset ravintolat, keskihintaisiin lasken kaikki ravintolat, jotka ovat pääruokien hintahaarukka liikkuu pääosin hintahaarukassa 15-25€.
  3. Kalliimmat ravintolat, tähän luokitukseen ravintola päätyy silloin pääruokien hintataso on keskimäärin 25€ tai enemmän.
Hintaluokkien lisäksi tunnisteina arvosteluissani on ravintolan kaupunginosa Helsingissä (tai muualla pääkaupunkiseudulla.

Arvostelen ravintolat kouluarvosanoin 4-10 ja arvosanassa on otettu huomioon taso suhteessa hintaan. Eli 10 arvosanan saanut edullinen ravintola on luonnollisesti huonompi kuin 10 arvosanan saanut kallis ravintola mutta kuuluu oman hintaluokkansa parhaimmistoon. Arvostelen ravintoloista aina kolme ominaisuutta:
  1. Ruoka, tähän ei vaikuta muu kuin se pääasia eli oliko ruoka hyvää ja oliko sen esillepano ravintolan hintatason ja tyylin mukainen.
  2. Palvelu, oliko ravintolan palvelu tasoltaan hyvää, asiantuntevaa ja ystävällistä hintataso huomioiden.
  3. Ulkoasu ja viihtyisyys, tämä viittaa ravintolan sisustukseen, tunnelmaan ja ravintolatilan toimivuuteen yleisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti