torstai 24. maaliskuuta 2011

Kahvila Suomi - Punavuoressa suomalainen kuppila kohtaa Japanin

Kahvila Suomi Pursimiehenkadulla on nimestään huolimatta enemmän lounasravintola. Kahvila Suomi on sisustukseltaan kuin 70-luvun ravintola, johon on tuotu modernit lamput ja seinälle japanilaisaiheisia julisteita. Japaniyhteys tässä ravintolassa liittyy Kahvila Suomessa kuvattuun japanilaiselokuvaan, mikä tuokin paikalle paljon japanilaisturisteja. Kyseinen elokuva on Ruokala Lokki (Kamome shokudō). Elokuvan on ohjannut Naoko Ogigami.

Ruoka 8+
Monet ravintolat sanovat tarjoavansa hyvää ja laadukasta perusruokaa. Kahvila Suomen lounaat ovat sitä useimmiten. Ruokalista voisi olla kekseliäämpi mutta asiakaskunta taitaa haluta tätä. Torstaisin hernekeittoa ja lettuja, hawaijinleikettä ja muuta varsin traditionaalista on yleensä lounaslistalla.

Palvelu 9-
Lounaspaikassa suostun hyväksymään tilausten teon kassalta etukäteen. Se pitää palvelun tässä tapauksessa ripeänä ja mahdollistaa nopeat lounaat ruuhka-aikaankin.

Ulkoasu ja viihtyisyys 7
Kahvila Suomen konsepti on niin kummallinen, että ei tätä oikein voi arvostella järkevästi. Ajattele itse perinteinen suomalainen essonbaari, jota on muutamin modernein elementein (esimerkiksi lamput) uudistettu ja sitten tuotu siihen jotain japanilaista yksityiskohtaa. Asiakaskuntakin on vielä kummallisen jakautunut kolmeen pääryhmään: etelehelsinkiläisiä vanhuksia jotka arvostavat perinteistä suomalaista ruokaa, lähellä olevien luovien yritysten nuorta mainostoimisto AD -henkistä porukkaa ja japanilaisia turisteja. Kakofoniahan siitä tulee mutta siihen nähden paikka on yllättävän levollinen tunnelmaltaan. Täällä saattaa vierekkäisissä pöydissä olla missikeisari Eino Makunen, ryhmä parikymppisiä japanilaisturisteja ja mainostoimoiston lounasporukka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti