lauantai 26. maaliskuuta 2011

Ravintola Rafaello - Aleksanterinkadun välimerellinen ravintola

Kun ravintola sijaitsee Aleksanterinkadulla ja näyttää asialliselta ulospäin se näköjään riittää menestykseen vaikka paikan sisustus on pahasti vanhentunut, palvelu korkeintaan keskinkertaista ja ruoka ei usein edes sitä keskinkertaista.

Ruoka, 7
On sääli että näin upea ravintolatila Helsingin parhailla paikoilla haaskataan tällaiseen ravintolaan. Lounaspöytä on kohtuullinen ja lounasaikaan ravintola vielä menettelee pikaisena noutopöytälounaspaikkana mutta illalliset eivät ole hintansa arvoisia.

Palvelu, 7
Ravintolassa näkyy olevan kahden kastin tarjoilijoita. Ne vanhemmat tarjoilijat, joilla ilmeisesti on ammattitaitoa edes hieman enemmän, ovat valitettavasti hieman liian ammattiylpeitä ja palvelu on välillä hieman nokkavaa. Joukossa on nuorempia tarjoilijoita, jotka ovat ystävällisempiä mutta myös kokemattomampia.

Viihtyisyys ja ulkoasu, 7
Arvokkaan ja hienon kiinteistön upeat puitteet menevät monelta osin hukkaan Rafaellon nykyisellä sisustuksella. Vanhahtava ja nukkavieru yleisilme jää päälimmäisenä mieleen ravintolasta. Ainoana positiivisena asiana voin nostaa esiin tilan monimuotoisuuden, jonka hyvänä puolena ravintolassa on sen isosta koosta huolimatta hyvä intimiteetti. Pöydässä puhutut asiat eivät kuulu koko ravintolasalille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti