maanantai 14. maaliskuuta 2011

Ravintola Tori - Helsingin ravintolat

Ravintola Tori sijaitsee Fredan torilla, joka on pieni aukio Fredrikinkadun ja Punavuorenkadun kulmassa. Virallisesti osoite on Punavuorenkatu 2. Ravintola Tori oli aiemmin suosittu fyysisesti ja henkisesti punavuorelaisten nuorten aikuisten illanviettopaikka, jossa voi nauttia iltaa joko ruokaillen tai sitten vain juomista nautiskellen. Nykyään kiinteistön omistajan uskonnollisten tarkoitusperien vuoksi ravintola on painottunut juomien sijaan ruokaan ja on muuttunut hieman enemmän kahvilatyyppiseksi. Kokonaisuutena konsepit on kuitenkin hieman hukassa ilman alkoholitarjoilua. Torin ruoka ei riitä oikein yksin vetovoimaltaan ja osa tunnelmasta on kadonnut alkoholin myötä. Uusittu kahvilamaisempi sisustuskaan ei ole merkittävästi parantanut tilan viihtyisyyttä.

Ruoka, 8
Torin ruoka oli hyvää omassa baarimaisuudessaan silloin kun ravintola vielä anniskeli alkoholia. Nyt ruoka on ennallaan mutta tyyliä on viety kahvilamaisemmaksi. Ruoka on pääosin jopa kahdeksikon arvosanaa parempaa hintaansa nähden mutta arvosanaa tiputtaa tason satunnaisuus. Kymmenien vierailujeni aikana muutaman kerran on kohdalle osunut myös kokin heikompi päivä. Voisin sanoa, että 75% kerroista ruoka on hintaansa nähden kiitettävää mutta satunnaisesti joukkoon osuu riman alituksia. Siitä arvosana 8.

Ravintola Torin legendaarisin annos on jallulihapullat. Kyseessä on lihapulla-annos jallukermakastikkeella ja perunamuusilla.

Palvelu, 9/6
Palvelu 9/6 viittaa asteikkoon kantikset/muut asiakkaat. Punavuoren Tori on sijaintinsa vuoksi osunut ruokapaikakseni vuosien mittaan usein ja palvelu on sitä myöden parantunut mutta ei se poista sitä ravintolan keskeistä ongelmaa, että siellä välillä satunnainen asiakas saa henkilökunnan puolelta tuntea itsensä täysin ignooratuksi. Itse olen yhtä kertaa lukuunottamatta saanut ihan hyvää palvelua mutta kerran olen joutunut myös poistumaan terassilta kun tilausta ei vain kertakaikkiaan haluttu/ehditty ottaa vastaan.

Ulkoasu ja viihtyisyys, 7
Karu ja yksinkertainen on Ravintola Torin tyylivalinta. Se sopi aiempaan baarimeininkiin hyvin mutta nyt tila kaipaisi kipeästi jotain muutosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti