maanantai 8. elokuuta 2016

Caverna - aika uskomaton kattaus lounaspöydäksi

Caverna on kesällä avattu kellariravintola Helsingin keskustassa Yliopistonkadulla. Jotkut vanhemmat ihmiset muistanevat paikan aikanaan siellä olleesta Cobacabana salsaravintola/yökerhosta. Itse kellaritilahan on valtava ja Nytin uutisen mukaan uudessa ravintolassa on 300 asiakaspaikkaa. Ravintolan omistajaksi kerrotaan Mai Nguyen ja keittiömestarina on Antti Ruotanen. Mai Nguyen on Kaupparekisterin tietojen mukaan myös Helsingin Vallilassa toimivan lounasravintola Savorin takana ja ilmeisesti samasta henkilöstä on kyse. Cavernassa sama Vallilassa toiminut lounaskonsepti on vain toteutettu pari mittaluokkaa isommin ja ravintola on auki myös iltaisin.

En ole testannut Cavernaa vielä kuin lounasaikaan joten arvioin paikan lähinnä siitä näkökulmasta.

Ruoka, 9+
Buffetruoka ei koskaan voine saavuttaa parasta arvosanaa mutta Cavernan lounasbuffet on erittäin laaja valikoimiltaan sisältäen esimerkiksi: sushia, kiinalaisia ruokia, yleensä 1-2 peruskotilounasruokaa, pizzaa, salaatteja, jälkiruokapöydän sekä kahvin/teen. Buffet on määrällisesti varmasti aivan omaa luokkaansa pääkaupunkiseudun lounasravintoloista. Laadullisesti ruoka oli yllättävän hyvää. Sushit arvioisin samalle tasolle kuin monet muutkin sushibuffet paikat, kiinalaiset ruuat olivat kasviksiltaan jopa parempia kuin kiinalaiset lounasbuffetit yleensä. Kotiruokavalikoiman liharuuat ovat olleet maistuvia. Ainoat isoimman miinuksen annan lounaspizzalle, joka maistui... ei miltään. Kokonaisuutena kuitenkin, jos tätä paikkaa arvioi lounasbuffetina, Caverna tarjoaa aika uskomattoman kattauksen verrattuna Helsingin keskustan aiempaan lounasbuffet tarjontaan.

Palvelu, 8+
Ystävällistä, asiallista ja kohteliasta. Olen asioinut paikalla vain itsepalvelulounaspöytä aikaan joten pöytiintarjoilun tasoa en pysty arvioimaan ja itsepalvelusta on vaikea antaa kiitettävää arvosanaa.

Viihtyisyys, 8+
Tippukiviviritykset ja vesiallasrakenteet voivat jakaa mielipiteitä mutta perusvärimaailma on kuitenkin aika rauhallisen vaalea ja miellyttävä. Lounaspaikaksi tila sopii mutta iltatilaisuuksista en ole ihan yhtä varma.

Tämä Yliopistonkadun ravintolatila on ollut vaikea liikepaikka monelle yrittäjälle. Onko siihen nyt saatu pidempiaikainen ravintola vai jääkö tämäkin nopeaksi kokeiluksi? Oma veikkaukseni on, että lounasravintolana paikka tulee varmasti menestymään, mikäli hinta-laatu suhdetta ei lähdetä radikaalisti huonontamaan alkuviikkojen jälkeen. Iltaravintolana menestyminen on suurempi kysymysmerkki. Itse en valitsisi Cavernaa perheen kesken ensimmäisenä illallispaikaksi mutta toisaalta, jos työelämässä pitäisi löytää paikka kymmenien ellei 100+ hengen ruokkimiseen, saattaisi Caverna isolla 300 asiakaspaikan salilla tullakin mielenkiintoiseksi vaihtoehdoksi rennompiin tilaisuuksiin. Joka tapauksessa onnea ja menestystä ja lounasta uskallan suositella varauksetta pizzaa lukuunottamatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti