maanantai 30. marraskuuta 2015

Mikä on Helsingin paras ravintola?

Kirjoitettuani lukuisia ravintola-arvosteluja saan säännöllisesti kysymyksiä aiheesta: Mikä on Helsingin paras ravintola? Aihe on tietysti vaikea, sillä erilaiset ravintolat ovat hyviä erilaisiin tilaisuuksiin. Toiset ovat hyviä palvelemaan isoja yritysseurueita, toiset hyviä romanttiseen parisuhdeiltaan ja kolmannet nopeita herkulliseen nälän poistamiseen. Alla kuitenkin hieman vastauksia siihen mikä on Helsingin paras ravintola?

Helsingin paras ravintola sosiaalisessa mediassa?
Katsotaan mitkä ovat Helsingin parhaita ravintoloita sosiaalisen median arvostelusivujen arvioissa. Kaksi isointa ravintola-arvostelu sivustoa ovat Tripadvisor ja kotimainen eat.fi.

Helsingin paras ravintola Tripadvisorissa?
Tällä hetkellä Helsingin paras ravintola Tripadvisorissa on Casa Italia. Casa Italia on hyvin pieni Bulevardilla sijaitseva italialainen kevyttä purtavaa tarjoileva ravintola. Casa Italia on hieno paikka omankin kokemukseni mukaan mutta se ei tilojensa ja tyylinsä puolesta sovellu läheskään kaikkiin tilanteisiin. Hieman monipuolisempia ravintoloita ovat Tripadvisorin kakkosena oleva Passio Keittiö ja Baari sekä kolmossijan Ragu. Nelosena oleva Ask on myös mainio ravintola.

Helsingin paras ravintola Eat.fi:ssä?
Eat.fi:ssä kun rajaa Helsingin keskustan ja sen lähiympäristön ja katsoo ravintoloita, joilla on yli viisi arvostelua, nousee parhaaksi ravintolaksi uusi tulokas. Albertinkadulla kasvipohjaista pohjoismaalaista kortteliruokaa tarjoava Grön. Grönin arvostelujen keskiarvo on tasan viisi eli asteikon maksimit mutta kannattaa pitää mielessä, että ravintolalla on vasta kasassa juuri tuo viisi arvostelua, jotka tarvitaan keskiarvon julkistamiseen palvelussa. Hyvällä ravintoloitsijalla on aina sen verran kavereita, että he varmistavat ravintolalle positiivisen aloituksen sosiaalisessa mediassa. Erityisesti huomiota kiinnittää se, että Grönin arvostelleet arvioijat ovat kaikki arvostelleet ravintolan kahden päivän aikana 20 ja 21.11 ja sen jälkeen arvioita ei ole lainkaan. Lisäksi Grönin arvostelijat eivät ole juurikaan muita arvosteluja tehneet (Eat.fi:ssä näkee onko sama arvioitsija arvioinut muitakin ravintoloita). Pääosa Grönin arvioista on vierailijoilta, joilla ei ole lainkaan tai vain yksi toinen ravintola-arvio. Eat.fi kakkossijaa pitää lounaskahvila Cafe Tracadero ja kolmossijaa kasvisravintola Zucchini. Zucchinin on arvioinut kymmeniä ellei satoja henkilöitä eli sen keskiarvoa voi jo pitää Gröniä luotettavampana.

Omista arvioistani puuttuu vielä liian monta hyvää ravintolaa, että uskaltaisin esittää oman mielipiteeni siitä, mikä on Helsingin paras ravintola. Palaan aiheeseen kun suurempi osa hyvistä ja potentiaalisesti parhaista Helsingin ravintoloista on arvioitu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti