torstai 7. heinäkuuta 2016

Ravintola Ragu - Skandinaavisen keittiön hyvä edustaja

Ravintola Ragu Ludviginkadulla on erinomainen skandinaavisen keittiön edustaja ja kiistatta vähintäänkin hyvä ravintola (kuten tässä hintaluokassa kuuluukin) mutta tarjoaako se erinomaista vastinetta rahalle ja jotain keskivertoa parempaa. Sitä kävin selvittämässä kesälomani aluksi.

Ruoka, 9+
Ravintola Raguhan on kalliimpaa luokkaa ja hinnoiltaan oman rahan paikkojen yläpäätä ja lähinnä yritysasiakkaiden sekä erikoistilanteita juhlivien yksityisasiakkaiden suosiossa. Ravintola Ragussa on tarjolla sekä valmiita menuita että annoksia yksittäin. Päädyimmen loman alkajaisiksi ottamaan yllätysmenun. Yllätysmenu oli laadultaan erinomaista ja ruokien esillepanot olivat hienot mutta oikeastaan se yllätyksellisyys oli se mitä jäin kaipaamaan. Sisäfile on hyvä pääruoka mutta ei järin kekseliästä vaikka lisukkeet olisivatkin.

Palvelu, 8+
Palvelu oli toimivaa mutta jotenkin sellaista viran puolesta kohteliasta. Tarjoilijat selvästi tietävät miten hienossa ravintolassa kuuluu olla mutta persoona tai sydän ei oikein ollut kenelläkään mukana. Lisäksi pisteitä hieman laski se, että viinipaketin viinien tarjoilu tuli alkuruokien osalta vasta reippaasti ruokien jälkeen.

Viihtyisyys, 9
Siisti ja skandinaavinen. Paljon vaaleanharmaata. Sopii mainiosti yritysasiakkaiden ruokkimiseen ja vahvistaa skandinaavista imagoa mutta ei ole järin persoonallinen.

Onko Ragu Helsingin paras ravintola? Ei varmasti mutta selvästi parhaaseen luokkaan kuuluva paikka. Menisinkö uudestaan? Tuskin omalla rahalla, mutta kun töistä pitää valita paikka minne viedä vieraita, nousee varmasti harkintalistalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti