maanantai 4. heinäkuuta 2011

Helsingin keskustan ruokaravintoloiden terassit

Ravintola-arvosteluiden väliin ajattelin kesän kunniaksi kirjoittaa yhteenvedon Helsingin keskustan isoimmista terasseista, joilla voi nauttia ulkona syömisen iloista niinä kauniina kesäpäivinä, jolloin sää sen mahdollistaa.

Aleksin Piha ja sen kolme ravintolaa - Santa Fe, Piccolo Mondo ja Grande Grill
Aleksin Pihaksi kutsutulla Aleksanterinkadun sisäpihalla on vakiintunut ja hieman tuulien sekä pikkusateiden suojassa oleva sisäpihaterassi, jonne kohtuullista mutta hieman persoonatonta ja korkeasti hinnoiteltua ruokaa puskee kolmesta eri keittiöstä. Terassi ei sovi ehkä romanttiseen hiljaiseen illallistamiseen mutta iloisen seurueen kosteampaan illanviettoon kylläkin.

Vespan terassi
Italialaisella ravintola Vespalla on iso terassi Etelä-Esplanadilla ja sinne tarjoillaan ruokaa juomien lisäksi. Aurinkoisina päivinä suosittu keskustaterassi.

Kampin ostoskeskuksen ravintoloiden terassit
Kampin ostoskeskuksen eri puolilla on monia terassiravintoloita eri makuihin. On kiinalaista, kreikkalaista ja grilliravintolaa sekä ihan olutravintoloita.

Grill It terassi Kampissa
Kampin Radisson Blue hotellin edessä on isohko Grill It ravintolan terassi, jonne tarjoillaan hieman suppeamman terassilistan ruokia.

Ravintola Grotesk terassi Erottajalla
Ravintola Groteskin sisäpihalla Erottajalla on viihtyisä ruokaravintolan terassi.

sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Helsingin ravintolat - Ravintola Grill It

Ravintola Grill It sijaitsee Kampissa osoitteessa Runeberginkatu 2. Grill It on osa Kampin Radisson Blue hotellia. Hyvänä puolena paikasta voi nostaa esiin ison terassin, jossa usein on hyvälläkin kesäsäällä tilaa.

Ruoka 8-
Nimensä mukaisesti Grill It -ravintolan ruoka on grillipainotteista. Viimeksi nauttimani härän grillattu sisäfile oli erinomaista mutta vaatimattomat ja osin selvästi seisoneet lisukkeet hieman pilasivat vaikutelmaa. Lisukkeeksi tulleet vihreät salaattiainekset olivat selvästi odottaneet asiakasta liian kauan.

Palvelu 9
Toimivaa ja ystävällistä kuten kuuluukin.

Ulkoasu ja viihtyisyys 8+
Tilava muttei hallimainen ravintola on miellyttävä vaikkakin hieman persoonaton. Iso terassi kesällä plussaa.