perjantai 12. helmikuuta 2016

Naughty BRGR arvostelu

TV-ohjelmista tutun Akseli Herlevin Naughty BRGR:n piti muuttaa helsinkiläisten käsitys burgereista ja tarjota Helsingin parhaita hampurilaisia. Ravintolan vastaanotto on ollut kovin ristiriitainen ja yllättävän negatiivinen. Siksipä päätin käydä testaamassa, mistä kenkä arvostelijoilla puristaa vai onko paikka niin epäonnistunut.

Ruoka, 9
Naughty BRGR taisi sortua liikaan uhoon alkumetreillä. Testaamani Naughty BRGR:n hampurilaiset eivät ole missään nimessä huonoja mutta kun paikka on mainostanut itseään aivan uudenlaisena niin pettymys on ymmärrettävä. Ysin vähän keskivertoa parempia hampurilaisia Helsingistä saa monesta paikkaa eli mainoslauseet, jostakin uudentasoisesta hampurilaisesta ovat katteettomia. Hampurilaissämpylöistään paikka on saanut paljon kritiikkiä ja ne ovat omalla tavallaan aika kotikutoiset mutta itse pidin niistä. Hampurilaisen pihvi on kohtuullisen mehevä ja lisukkeet ok mutta mitään ylisanoja ne eivät minussa herätä.

Palvelu, 7
Rutiinilla hoidettua asiallista tiskiltä tilaamista ja piippaavan hälyttimen soidessa voit noutaa burgerisi. Homma toimii mutta hinnat ovat palvelukonseptiin nähden vaan liian korkealla. Itsepalvelu on ok jos asiakas saa siitä vastineeksi jotain: edullisemmat hinnat tai nopeamman palvelun lounaalla jne. Nyt asiakas palvelee itse itsensä mutta ne edut jäävät vähän hämärään.

Viihtyisyys, 7
Olisi typerää haukkua kolkoksi ja kylmäksi paikkaa, jossa se on selvästi tyylivalinta mutta jokin siinä tuntuu epäviihtyisältä. Koko homma lienee ajateltu niin, että simppeli ja karu tila korostaa sitä, että paikkaan tullaan maukkaiden burgerien vetovoiman vuoksi. Vähän niin kuin ihmiset käyvät Hietaniemen kauppahallissa Roslundin myymälässä tilaamassa ja syömässä hampurilaisia. Naughty BURGR tapauksessa se homma kaatuu siihen, että ruoka ei nosta asiakaskokemusta sinne taivaalliselle tasolle ja kun ruoka on pettymys alkaa ravintolan tilakin ärsyttämään.

Yhteenveto: Ihan ok mutta se ei taida riittää kun odotukset oli hinattu ennen avajaisia liian korkealle ja hinnat sen mukaisesti. Aionko mennä vielä arviointikertojen jälkeen? Tuskin suunnitellusti jaksan ikinä nähdä vaivaa päästäkseni sinne. Jos satun nälkäisenä olemaan kulmilla kun paikassa on tilaa saata poiketa vähän samaan tapaan kuin ihmiset ajautuu pikaruokapaikkoihin. Sellaisen kävijäkunnan kannalta ravintolan sijainti vaan on liian syrjässä suurista ihmisvirroista.