perjantai 14. maaliskuuta 2014

Ravintola Hoku - Ehkä Helsingin parhaita alle 20e pääruokia

Ravintola Hoku on Punavuoressa Albertinkadun ja Merimiehenkadun kulmauksessa puoliksi maan alla olevassa tilassa oleva pikkuravintola. Ulospäin ravintola Hoku ei koreile mutta on sentään siistimpi kuin aikanaan paikalla sijainnut olutravintola. Ravintola Hoku on kuitenkin ehdottomasti vierailemisen arvoinen. Pienistä tiloista johtuen pöytävaraus on tarpeellinen pienillekin seurueille ja hiljaisempiinkin päiviin.

Ruoka 10-
Ravintola Hoku on Hawaijilla syntyneen Ryan Shibuyan perustama ravintola, jonka lista hakee makuja perustajansa kotiseudulta. Ruokalista ei ole kovin laaja, joten varsin pienellä määrällä vierailuja olen päässyt syömään useimmat listan pääruuat ja uskaltaisin melkein väittää, että Hokussa on Helsingin ravintoloiden parhaat alle 20€ maksavat pääruuat. Hinta-laatusuhde on siis kunnossa. Alkuruuat ovat toki myös hyviä mutta jälkiruokalistalta en ole vielä löytänyt omaa ehdotonta suosikkiani. Siitä tuo miinus.

Palvelu 9+
Ravintola Hokun palvelu on asiantuntevaa, yleensä ripeää ja aina ystävällistä. Paikan pieni koko mahdollistaa sen, että pari tarjoilijaa pystyvät oikeasti huolehtimaan asiakkaista hyvin.

Viihtyisyys 8+
Pelkistetty sisustus on kovin skandinaavinen Hawaijilta makunsa hakevalle ravintolalle. En kaipaa sinne mitään tekopalmuja mutta tila ei luo ehkä yhtä vahvaa persoonallista ja positiivista fiilistä kuin ruoka ja henkilökunta.