perjantai 28. joulukuuta 2012

Ravintola Farang arvostelu - Kaakkois-Aasian makuja Taidehallin alakerrassa

Ravintola Farang on se julkkiskokki Tomi Björckin ensimmäinen ravintola yhdessä Matti Wikbergin kanssa. Ravintola Farangin jälkeen Helsingissä auenneet ravintolat ovat Gaijin ja Boulevard Social. Kaikki aivan kelpo ravintoloita. Gaijinin ja Bouluevard Socialin olenkin aiemmin jo arvostellut mutta vanhin ravintola Farang onkin jostain syystä jäänyt kirjoittamatta joten korjataan virhe nyt samontein.

Ravintola Farang - Ruoka 9++
Farangin moderni kaakkoisaasialainen ruoka tarjoillaan Farangissa mielellään valmiina menu-kokonaisuuksina. Toki listalla on alku- ja pääruokia erikseenkin mutta varmasti valtaosa asiakkaista syö ravintolassa valmiin menun. Kolmesta menusta olen syönyt kaksi lihaa sisältävää ja seurueessa on ollut kasvismenu mutta sitä en ole henkilökohtaisesti syönyt. Farang menu alkaa lupaavasti savustetulla taimenella cha plu lehdellä. Pieni lehteen käärittävä annos herättää ruokahalun ja toimii erinomaisena alkupalana, joka lupaa paljon tulevilta annoksilta. Sen perään tulevat aasialaiset yrtit mustariisietikka dressingillä ovat omasta mielestäni erinomaisia mutta on toki myönnettävä, että mustariisietikan maku on hallitseva eli sitä vieroksuvat ovat annoksesta varmasti eri mieltä. Kolmantena tuleva pehmeäkuorinen taskurapu on todella pehmeä ja helposti syötävä mutta makuna päällimmäiseksi jää suola. Onneksi seuraava ruoka onkin karamellisoitua possua ja makua siihen antaa palmusokerikaramellipinta. Tämän jälkeen menussa onkin vaisumpi vaihe ja nautitaan thai-roti leipää ja mussaman currya sekä rapeakuoriseksi paistettua tofua. Niiden jälkeen on menun suurimman annoksen eli pitkään haudutetun chililiemessä olevan vasikanposken vuoro. Mukana on minttu-itusalaattia, joka on erinomaista. Omaan makuuni vasikanposken aromaattinen chililiemi saisi olla vahvempikin sillä nyt minttu-itusalaatti tuntuu maultaan sitä voimakkaammalta ja vie jopa liian suuren huomion annoksen mausta. Kokonaisuutena Farangin ruoka on minusta erinomaisen hyvällä tasolla mutta aivan täydellistä kympin arvosanaa sille en anna.


Ravintola Farang - Palvelu 9+
Ravintola Farangin palvelu on lähtökohtaisesti erittäin hyvällä tasolla. Henkilökuntaa on yleensä mitoitettu ravintolaan riittävästi asiakasmäärään nähden. Jos jotakin pitää kritisoida niin ajoittaista kiireen tuntua asiakasnäkökulmasta. Tarjoilijat vierailevat pöydissä kyllä tiheään mutta myös katoavat paikalta aina nopeasti.

Ravintola Farang - Viihtyisyys 9
Ravintola Farangin tila on konseptinsa mukaisesti pelkistetty ja yksinkertainen. Sitä en käykään moittimaan mutta sen seurauksena puoliksi maan alla oleva tilan on täytenä erittäin levottoman ja hälyisän oloinen olematta sitä sellaisella positiivisella tavalla eloisa. Ääntä ja hälyisyyttä on pyritty poistamaan mustin puoliksi läpinäkyvin verhoin mutta täysin riittävää se ei ole ollut.