perjantai 10. elokuuta 2012

Sakura Ruoka - Sushi buffet Sörnäisten kurvissa

Sakura Ruoka on lähinnä lounasaikaan palveleva japanilainen ravintola Sörnäisten kurvissa osoitteessa Hämeentie 64. Sakura Ruoka tarjoaa sushibuffetia, joka on kohtuullisen miellyttävä kokemus.

Ruoka 9-
Sakura Ruoka sushi buffet on riittävän monipuolinen ja sushien lisäksi on tarjolla misokeittoa sekä joitakin lajeja salaattia. Sakura Ruoka sushibuffet on varsinkin lounasaikaan erittäin suosittu ja sushit buffet pöydässä eivät ehdi vanhenemaan vaan ovat tuoreita. Jos jotakin negatiivista pitää sanoa niin sushit ovat buffet pöytää varten ehkä tarkoituksella varsin isoiksi paisuteltuja suurella määrällä riisiä. Pienempi määrä riisiä riittäisi minun makuuni.

Palvelu 7+
Sakura Ruoka ravintolan palvelussa ei sinänsä ole ollut mitään suurta moitetta mutta itsepalveluperiaate, ajoittaiset jonot kassalle ja kielimuurin tuomat ongelmat erityistapauksissa estävät antamasta korkeampiakaan pisteitä.

Viihtyisyys 8-
Sakura Ruoka voisi toki olla enemmän ajatuksella sisustettu. Nyt se on pelkistetty ja lounasruokalamainen.

keskiviikko 8. elokuuta 2012

Ravintolavitsi - Sananmuunnos ruokalista

Vakavampien ravintolajuttujen väliin täytyy laittaa yksi ravintolavitsi vitsisivustolta.

Ravintola Hukkakaato

Alkupalat:
- herkkukuppi
- kuivaa soppaa

Pääruuat:
- pehmeää jänistä kukkakaalilla
- kallunpihvi
- kinkkuruukku
- kipakoita nakkeja
- kiva kokkeli
- mulli padassa
- mullin paistia

Jälkiruuat:
-piristävä sumppi
-hedelmä kuppi
-vattuja virtailta
-vihtorin lettuja

tiistai 7. elokuuta 2012

Ravintola Vapiano - Jonottamalla yleensä kohtuullista pizzaa, pastaa ja salaattia

Ravintola Vapiano ei ole normaali palveluravintola vaan samaan tapaan itsepalveluun perustuva kuin esimerkiksi S-ryhmän Bravuria Kampissa. Sisään tullessasi saat muovisen kortin, jonka avulla tilaat itsellesi eri palvelupisteiltä haluamasi ruuat ja juomat. Pizzat, pastat ja salaatit tilataan kaikki omista palvelupisteistään. Periaatteessa en vastusta itsepalvelukonseptia, jos se toisi asiakkaalle jotain merkittävää etua, mutta Vapianossa en ole vierraillessani kahdesti (oikeastaan kolmesti kun kerran käännyin ovelta pois kun jonot olivat infernaaliset) vain keksinyt mitä etua asiakkaana saan itsepalvelusta. Yleensä itsepalveluperiaatteen omaavista paikoista odottaisi pikaruokatyyppistä nopeutta tai edullisempia hintoja. Vapianon pizzat, pastat ja salaatit eivät ole ainakaan yhtään palveluravintoloita halvempia ja jonot ovat ajoittain pitkät. Ikävintä jonoissa on vielä se, että jos eri seurueen jäsenen ottavat ruokansa eri tiskeiltä, joilla on eri mittaiset jonot, he saavat myös ruokansa merkittävästi eri aikaan. Lisäksi tila on sellainen, että jo muutaman hengen jonot tukkivat ravintolan käytävän tehokkaasti ja koko paikasta tulee helposti ahdas sumppu, jossa ihmiset hortoilevat tarjottimineen.

Itse ruoka on Vapianossa aivan kohtuullista mutta miksi kävisin siellä kun samaan hintaan kohtuullista ruokaa myy moni Helsingin keskustan ravintola pöytään tarjoillen.

maanantai 6. elokuuta 2012

Ravintola Sunn brunssi - Kannattaa kokeilla!

Ravintola Sunnin sijainti aivan Senaatintorin ja Tuomiokirkon vieressä voisi antaa mahdollisuudet ravintolalle profiloida itsestään turisteilta löysiä rahoja kerääväksi turistirysäksi. Onneksi Ravintola Sunn ei ole tähän sortunut vaan Senaatintorille Tuomiokirkkoa vastapäätä on tehty aivan vakavissaan ja kunnolla hyvätasoista ravintolaa. Ravintola Sunn tarjoilee brunssia lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10-15. Sunnin brunssiksi voi ottaa pelkän noutopöydän, joka sisältää leipiä, salaatteja, kahvia/teetä, hedelmiä ym. Noutopöytä toimii kevyenä aamiaistyyppisenä brunssina ja sen lisäksi voi sitten tilata keittiöstä lämpimiä annoksia. Lämpimän annoksen valinnalla voi vaikuttaa siihen onko brunssi enemmän aamiaishenkinen (esim. munakas tai puuro) vai lounasmainen (liha- ja kala-annoksia). Itse pidän tätä muuntautuvuutta Sunnin brunssin parhaana puolena. Sunnin kaikki ruuat ovat aina siellä vierraillessani olleet vähintään kohtuullisia ja parhaimmillaan oikein mainioita. Palvelu Sunn ravintolassa on aina ollut hyvää ja ystävällistä. Ehdottomasti vierailemisen arvoinen brunssipaikka Helsingin ydinkeskustassa.

torstai 2. elokuuta 2012

Ristorante Monte Etna - Yllättävän kiva italialainen ravintola Sörnäisten kurvissa

Monte Etna on italialainen ravintola Sörnäisten kurvin ulkokaarteessa. Monte Etna on edullisempi mutta kuitenkin siisti ja valoisa italialainen ravintola. Kiireisintä aikaa Monte Etnassa näyttää olevan lounasaika mutta myös iltaisin Monte Etna tarjoaa hinta-laatusuhteeltaan hyvää ala carte -listaa.

Ruoka 9-
Ristorante Monte Etna tarjoaa hintaansa nähden erittäin hyvää italialaista ruokaa. Oikeastaan ruuan laadussa en ole muutamalla vierailulla löytänyt moittimista mutta parempaan arvosanaan ruokalista voisi olla omintakeisempi. Nyt kuvailisin Monte Etnaa hyväksi "perusitalialaiseksi".

Palvelu 9-
Monte Etnan palvelu on aina ollut hyvää ja suhteellisen ripeää mutta kuitenkin aika standardinomaista.

Viihtyisyys 9+
Ristorante Monte Etna on kirjaimellisesti Sörnäisten kurvin metelin ja boheemiuden yläpuolella toisessa kerroksessa. Valoisa ja vaaleasti sisustettu tila on viihtyisä mutta ehkä aavistuksen persoonaton.